درب اتوماتیک آسانسور
آموزش

درب آسانسور

 

درب آسانسور یکی از اجزای بسیار مهم برای آسانسور محسوب می شود. در واقع بی دقتی در نصب آن مشکلات زیادی در بر دارد و باید دقت ویژه ای در این زمینه صورت بگیرد. در صورتی که درب به درستی نصب نشده باشد خسارت های مالی زیادی در بر می گیرد. اینطور که مشخص است درب  یکی از بخش هایی است که علاوه بر جنبه تزیینی باید از نظر ایمنی نیز بررسی شود.

 

انواع درب آسانسور

اگر بخواهیم در مورد انواع درب های آسانسور صحبت کنیم این دسته بندی شامل موارد خاص می شود.اما دو دسته کلی دیده می شود که دسته اول مربوط به درب کابین است که همانطور که از اسمش پیداست کابین بر روی آن سوار می شود و گزینه بعدی مشهور به درب طبقات است که در واقع هر ایستگاه نیاز به یکی از این درب ها دارد.

 

درب کابین آسانسور

اینکه چه تعدادی برای این درب در نظر گرفته شود بستگی به تعداد ورودی و خروجی کابین آسانسور دارد به طوری که اگر آسانسور در ساختمانی معمولی نصب شود نیاز به یک درب کابین اس. این درب به صورتی طراحی شده است که با حرکت کابین حرکت می کند. این درب در زمان حرکت باز نبوده و به صورت اتوماتیک بسته می شود. فضای کابین مسافران را ایزوله می کند و این موضوع سبب می شود که از خطرات احتمالی محیط تا حد زیادی جلوگیری شود. این مدل از درب ها دارای بخش هایی مانند کفشک، کنتاکت، موتور سر درب و همینطور تسمه و قرقره و لته هستند.

 

درب طبقات آسانسور

در بین انواع درب آسانسور، گزینه بعدی مربوط به درب طبقات است. این درب در واقع یک درگاه یا دریچه محسوب می شود که بین ایستگاه طبقه و همینطور چاه آسانسور قرار می گیرد. درب به صورتی طراحی شده است که دسترسی افراد با در طبقات محدود می کند و یک سری خطرات را به حداقل می رساند مثلاً سقوط به چاه و یا برخورد با کابین نیز به حداقل می رسد. در صورتی که کابین در یک طبقه توقف داشته باشد درب کابین برای ورود یا خروج باز می شود. اینکه نوع درب و اندازه آن به چه صورت است باید بر اساس استاندارد آسانسور تعیین شود.

 

انواع درب آسانسور از نظر کاربرد

در بخش های پیش درب مورد نیاز برای آسانسور در دو ساختار کلی کابین و طبقات بررسی شد اما درب ها از نظر کاربرد نیز دسته بندی مخصوص خود را دارند.

مورد اول درب اتوماتیک آسانسور است که در این مدل از درب های شرایط به صورتی است که درب کابین و درب طبقه به صورت اتوماتیک بسته و باز می شود. طراحی درب های اتوماتیک بر اساس سنترال و از نوع تلسکوپی خواهد بود.

درب  تلسکوپی به صورتی است که درب از یک سمت باز می شود و در مدل های سنترال نیز درب از بخش وسطی باز می شود اما بسته شدن آن از سمت کنار صورت می گیرد. این مدل از درب ها شامل یک سری قسمت های تشکیل دهنده بوده که شامل کنتاکت ها و کفشک ها بوده و همینطور بخش چهارچوب مخصوص به خود نیز دارد.

 

 

درب  نیمه اتوماتیک

در طراحی این مدل از درب ها از یک وسیله نیمه مکانیک استفاده می شود که به واسطه مسافر باز شده و همینطور بسته می شود. در واقع مسافر باید درب را هل دهد. اتصال این مدل از درب ها به صورت لولا است و اغلب دربی که برای کابین در نظر گرفته می شود از نوع تلسکوپی است. در واقع درب کابین بدون دخالت مسافر بوده و باز و بسته شدن آن به صورت خودکار صورت می گیرد.

 

درب آسانسور از نوع باز و بسته شدن

درب لولایی

این مدل از درها بسیار قدیمی هستند و در صورتی که فضای آسانسور محدود باشد گزینه خوبی است.  عرض ۸۰ الی ۹۰ سانتی متر برای این مدل درب ها در نظر گرفته می شود. زمانی که درب باز می شود مسیر راهرو بسته می شود.

درب لولایی آسانسور

 

درب آسانسور از نوع عمودی

در صورتی که کاربری آسانسور به صورتی باربری باشد این مدل از درب ها کاربرد زیادی دارند و درب در مسیر عمودی از بخش پایین باز می شود و در نهایت به سمت بالا می رود و بسته می شود. از نیروی مکانیکی برای باز و بسته شدن درب ها استفاده می شود.

 

 

درب آسانسور از نوع کپسولی

درب های کپسولی به صورت یک طرفه طراحی می شوند، این مدل از درب ها شامل سه قاب هستند که در زمان باز و بسته شدن به صورت کشویی روی هم قرار می گیرند. این مدل از درب ها به نسبت درب های لولایی سرعت بالایی دارند.

 

 

درب  سنترال(سانترال)

سنترال جدیدترین و پرتقاضاترین مدل درب است. درب ها به صورت دو لنگه هستند و لنگه ها به صورت مماس کنار هم قرار می گیرند.

در زمان باز شدن نیز به صورت کشویی بوده و همینطور از بخش میانی نیز باز می شود. سرعت عملکرد این درب ها بسیار بالا است.

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *