نظیم درب های لولایی آسانسور
آموزش

تنظیم درب های لولایی آسانسور

درب لولایی

ساده ترین و البته ارزان ترین نوع درب که می توان به عنوان درب طبقه نصب کرد، درب لولایی است. این گونه از یک قاب و خود برگ تشکیل شده است. در این باید در قفل شود و دیکتاتور (بند) جداگانه قرار گیرد. این نوع درب فقط به عنوان درب طبقه قابل استفاده است و برای درب کابین استفاده نمی شود.

از معایب درب‌های لولایی می‌توان به مسدود شدن مسیر راهرو هنگام باز شدن درب طبقه و سخت باز شدن درب طبقه برای افراد معلول و کودکان و سالمندان و همچنین طولانی بودن زمان باز و بسته شدن درب آسانسور اشاره کرد؛ از این نوع درب تنها برای در طبقه استفاده می‌شود.

چطور درب لولایی را تنظیم کنیم

درب لولایی یکی از متداول‌ترین درب هاست می بایست به نکات فنی مشروحه زیر نصب و تنظیم گردد تا عملکردی صحیح و کمترین خرابی داشته باشد.

روغن کاری و تراز بودن

در ابتدا باید خاطرنشان کرد نصب اولیه درب می بایست، کاملا تراز و شاقول انجام گیرد. لولا های درب ها باید روغن کاری شده و از صحت نصب آنها اطمینان حاصل گردد. مقدار فشار فنر درب باید به اندازه تنظیم گردد که سرعت بسته شدن درب کم و یا زیاد نباشد.

تنظیم فنر آرام بند با دمای محیط

آی اند تی I&T

آرام بند ها یا همان دیکتاتور باید با توجه به دمای محیط قابل تنظیم گردد. به نحوی که در ابتدا بتواند ضربه اولیه حاصل از بسته شدن درب را کنترل نموده، و در مرحله دوم در را بسته نگه دارد تا قفل ایمنی عملکردی صحیح و مناسب داشته باشد. لذا تنظیم فنر در عملکرد و آرام و التهاب بسیار موثر می باشد.

در  در آسانسورهای کششی با درب لولایی قطعه‌ای به نام  دیکتاتور یا آرام بند در بالای درب رینگ قرار می گیرد. وجود این قطعه به نرم بستن درب کمک می کند حتی اگر در را محکم ببندید. در واقع از محکم بسته شدن درب جلوگیری می کند. یکی دیگر از عملکردهای این قطعه فشار دادن روی درب برای بسته شدن کامل آن است. به طور معمول، در مواردی که عرض درب بیش از ۱۲۰ سانتی متر است (به عنوان مثال، آسانسورهای بیمارستان)، از دو مهار استفاده می شود.

برابری فاصله بین چهارچوب درب و لته

فاصله ی بین چهار چوب درب و لته باید در همه جا برابر بوده و عدم رعایت این فاصله در عملکرد صحیح درب تاثیرگذار می‌باشد. شفت قفل ایمنی می بایست به راحتی در سوراخی که در لته در تعبیه گردیده حرکت نماید و افزایش این قطر جهت سهولت در حرکت شفت قفل، اصلا توصیه نمی گردد. زیرا این امر باعث لقی غیر استاندارد شده که منجر به عدم عملکرد صحیح کنتاکت ایمنی یا همان دو شاخه، و در نتیجه خرابی آسانسور و توقف ناگهانی آن می‌شود.

چند نکته دیگر:

قفل درب آسانسور

  • باید توجه داشته باشید طبق الزامات مقررات ایمنی آسانسور ها، قفل‌درب باید دو مرحله ای بوده و در مرحله دوم کنتاکت قفل می بایست عمل نماید. تا مدار سری ایمنی کامل شده و منجر به حرکت آسانسور شود.
  • روغنکاری قفل کاری بسیار اشتباه بوده و باعث خرابی قفل می شود. کلیه قفل ها دارای روانکارهای استاندارد و مناسب هنگام تولید می باشند.
  • کنتاکت سردر یا همان دوشاخ باید کاملاً صحیح نصب گردد و اتصال آن به وسیله مولتی متر مورد آزمایش قرار گیرد.
  • نحوه اتصال سیم بندی چگونه باید باشد که استاندارد بوده و مطابق با استانداردهای EM انجام گردد و از اتصال به وسیله ترمینال های غیر استاندارد و یا نوار چسب جلوگیری شود.

عدم رعایت هریک از نکات فوق می تواند باعث خرابی در و در نتیجه آسانسور گردد، توجه داشته باشید هر آسانسور حداقل تعداد ۵ یا ۶ عدد درب دارد که هر درب آسانسور دارای دو کنتاکت ایمنی می باشد. عدم عملکرد هر یک از کنتاکت ها درصد خرابی را افزایش میدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *