mrl elevator
آموزش

آسانسور بدون موتور خانه(MRL)

آسانسور بدون موتورخانه (MRL) که با عنوان آسانسورهای روملس نیز شناسایی می شود همانطور که از نامشان مشخص است هیچ فضای جداگانه ای برای بخش موتور و همینطور تابلو فرمان ندارند در واقع موتورخانه ندارند یا به زبانی درست تر، موتورها در داخل چاله زیر سقف و همینطور تابلو در بالاترین بخش قرار می گیرد.

 

ساز و کار آسانسور بدون موتورخانه (MRL)

آسانسور بدون موتورخانه (MRL) نیاز به موتورهایی از نوع گیرلس دارند. در واقع حجم این موتورها به نسبت موارد گیربکس کمتر است و فضای کمتری ایجاد می کند. سیستم گیرلس در دو وضعیت کار می کند که هم به صورت موتورخانه دار بوده و هم بدون موتورخانه است.  این سیستم می تواند پروسه تعلیق را به صورت خاصی دنبال نماید که وضعیت دو به یک را شامل می شود. در واقع سرعت چرخش موتور دو باربر با سرعت حرکت کابین است.

موضوع بعدی از سیستم آسانسور بدون موتورخانه (MRL) مربوط به بخش تعلیق است. سیستم تعلیق دو به یک به صورتی است که هم تراز با موتور در بالاترین بخش چاه آسانسور استفاده می شود و روی کابین قرار نمی گیرد. در واقع این سیستم به صورتی است که بعد از فیکس کردن یک سمت سر بکسل ها، از روی فلکه های موتور و هرزگرد رد می شود و همینطور تراز در پایه موتور بسته می شود.

تعریفی که برای تراز اجرای کلاف وجود دارد بسیار مشخص است.  موضوع دیگر مربوط به اورهد است که در آسانسور بدون موتورخانه (MRL) به این صورت است که بیشتری توقف حداقل ۴۸۰ سانتیمتر است. دقت کنید که کلاف پایه موتورها از بخش ناودانی تا تیرآهن ارزیابی می شود. این کلاف ها در فاصله ۱۸ الی ۲۰ وجود دارد و شامل نبشی ستون های آهن کشی است و چرخیده میشود و همینطور قطعات شامل کابین و موتور می شود.

موتورmrl بلولایت

موتورmrl بلولایت

 

استانداردهای مهم آسانسور بدون موتورخانه (MRL)

یکی از بخش های مهمی که برای آسانسور بدون موتورخانه  دیده می شود دریچه است. این دریچه سبب می شود که موقعیت خروج اضطراری در بالاترین بخش چاله صورت بگیرد. همینطور دریچه دیگری وجود دارد که برای تعمیرات استفاده می شود و دسترسی به موتور را فراهم می سازد. طراحی این دو بخش بسیار مهم است.

استاندارد دیگری که برای آسانسور بدون موتورخانه تعریف می شود در خصوص محل قرارگیری تابلو فرمان است در واقع چون اتاقک آسانسور تابلو فرمان وجود ندارد دسترسی از تابلو فرمان به چاله باید با دقت صورت بگیرد.

همینطور یک سری استانداردهای مهم دیگر تعریف شده است که مربوط به مسیرهای دسترسی بوده و همینطور در خصوص فضاهای کاری است.

یک مثال ساده ای که در این زمینه وجود دارد به این صورت که یک بخش اختصاصی نیاز است تا تابلو قرار بگیرد و این بخش باید به قفل مجهز باشد. در واقع درب آن به صورت بدون کلید بسته و باز می شود. از سوی دیگر شرایط اضطراری برای آسانسور بدون موتورخانه بسیار مهم است.

 

تابلو فرمان MRL زیلابگ

تابلو فرمان MRL زیلابگ

 

 

شرایط اضطراری آسانسور بدون موتورخانه (MRL)

همانطور که در بخش قبل اشاره شد شرایط اضطراری برای آسانسور بدون موتورخانه (MRL) اهمیت زیادی دارد به طوری که شرایط اضطراری به دو صورت برقی و دستی قابل انجام هستند. اولین حالت به صورت دستی است که اهرم ترمز موتور سبب می شود که فم ترمز باز شود و شرایط برای حرکت آرام به نزدیکترین طبقه ایجاد می شود. این اهرم در فضای تابلو فرمان قرار دارد و اگر بخواهیم در مورد ساز و کار آن صحبت کنیم نیز به یک سیم بکسل پشت موتور نصب شده است.

ترکیب قطعات و کیفیتی که برای نصب آسانسور بدون موتورخانه  ایجاد شده است به صورتی است که اجازه می دهد تا ظرفیت ۲۵۰۰ کیلوگرم را تحمل نماید.

 

 

 

راهنمای نصب آسانسور بدون موتورخانه (MRL)

طراحی آسانسور بدون موتورخانه (MRL) به صورتی است که نصب آن باید به دقت صورت بگیرد.تفاوتی که بین نصب آسانسور بدون موتورخانه (MRL) و خمینطور آسانسورهای موتورخانه دار وجود دارد اینکه دیگر موتور روی دال بتنی قرار نمی گیرد و اتصال بر روی استراکچر است و این موضوع از نظر ایمنی شرایطی برابر ایجاد می کند. نیاز است که اجرای درب و درب به درستی صورت بگیرد.

 

 

مزایای آسانسور بدون موتورخانه (MRL)

موضوع دیگری که برای آسانسور بدون موتورخانه دیده می شود مصرف انرژی پایین آن است به طوری که حجم قطعات آن نیز کم است. در این محصول الکترو موتورهایی استفاده شده است که بسیار قوی هستند و همینطور گشتاور موتور دی سی نیز بسیار بالا است.

این محصول برای جابجایی ترافیک های بالا گزینه خوبی است و می تواند ظرفیت های سنگین را در طول مسیر مناسب پوشش دهد.

حرکت آسانسور بدون موتورخانه (MRL) بسیار نرم است و از نظر ایمنی نیز شرایط مطمئنی دارد. سطح صدا و نویز نیز کم است و این موضوع بر روی استاندارد آن اثر مثبت می گذارد.  آسانسور بدون موتورخانه نیاز به بررسی موقعیت نصب داشته و باید استانداردهای آن به طور دقیق رعایت شود. به طور کلی این دستگاه دارای نوع نصب مخصوص به خود است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *