تفاوت های آسانسور گیرلس و گیربکس
صنعت آسانسور

مقایسه آسانسور های گیرلس و گیربکس

موتور های گیرلس و گیربکس در آسانسور

قبل از پرداختن به مقایسه آسانسور های گیرلس و گیربکس بهتر است در رابطه با نوع موتورهای گیرلس و گیربکس مطالبی را ارائه دهیم. تحولات عظیمی که در صنعت آسانسور به وجود آمده است نشان دهنده پیشرفت چشمگیر این حوزه می باشد. همان طور که می دانید آسانسور از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که هر یک از این قسمت ها در گذر زمان دستخوش تغییراتی شده اند. موتور آسانسور هم به عنوان یکی از اجزای آسانسور از این موضوع مستثنی نیست. یکی از انواع موتور های استفاده شده در آسانسور ها، موتور های کششی می باشند که آسانسور های گیرلس و گیربکس هر دو زیر مجموعه ای از این نوع آسانسور ها می باشند.

 

مقایسه ی آسانسور های گیرلس و گیربکس

در مقایسه آسانسور های گیرلس و گیربکس اولین موضوع می تواند قدیمی تر بودن آسانسور های گیربکس باشد که به دلیل نوع ساختاری که دارد هزینه ی کمتری هم نسبت به آسانسور های گیرلس دارد. یکی از هزینه های مربوط به آسانسور های گیربکس را می توان هزینه مربوط به سرویس کاری لنت ها دانست. علت این موضوع را می توان این گونه توضیح داد که، نوع ترمز در این نوع موتور ها دیسکی می باشد، به همین دلیل اصطکاک لنت ترمز در آن بالا می باشد و نیاز است به صورت مرتب مورد سرویس کاری قرار گیرد. همچنین آسانسور های گیربکس نیاز به روغن کاری مرتب دارند ولی در آسانسور های گیرلس نیازی به این کار نمی باشد.

علاوه بر مواردی که در رابطه با مقایسه آسانسور های گیرلس و گیربکس بیان شد مورد دیگری که می توان ذکر کرد این است که، در آسانسور های گیرلس نیازی به تعویض دنده نیست و همین موضوع باعث به حداقل رسیدن لرزیدن کابین آسانسور می شود. همچنین در رابطه با آسانسور های گیرلس باید گفت که میزان مصرف انرژی در آن ها پایین بوده و می توان شاهد صرفه جویی انرژی به میزان ۵۰ درصد بود و این در حالی است که می توان راندمان این نوع موتور ها را تا ۹۰ درصد تخمین زد که این عدد در نوبه ی خود بسیار چشمگیر می باشد. در رابطه با راندمان آسانسور های گیربکس می توان به ۵۰ درصد اشاره کرد. البته در مقایسه آسانسور های گیرلس و گیربکس می توان گفت: به دلیل نوع ساختاری که برای هر یک از این موارد در نظر گرفته اند قیمت آسانسور های گیرلس بالاتر می باشد اما در نهایت با در نظر گرفتن هزینه های جانبی می توان آن را مقرون به صرفه معرفی کرد.

موتور های گیرلس و گیربکس

در ادامه مقایسه آسانسور های گیرلس و گیربکس نصب آسان را می توان یکی از مزایای آسانسور های گیرلس معرفی کرد. چرا که در این نوع موتور ها به دلیل نبود گیربکس حجم آسانسور کوچک تر از آسانسور های گیربکس می باشد و همین موضوع باعث سهولت در نصب شده است. موضوع دیگری که می تواند مزایای آسانسور های گیرلس نسبت به آسانسور های گیربکس را نشان دهد کارایی عالی در ترافیک بالا می باشد. چرا که موتور این نوع آسانسور ها داغ نمی شود و حتی زمانی که ترافیک بالا باشد برای خنک شدن موتور توقفی در آن دیده نمی شود. این در حالی است که در آسانسور های گیربکس برای خنک شدن موتور نیاز به سنسور حرارتی در داخل موتور می باشد که این خنک شدن در زمان توقف آسانسور اتفاق می افتد.

مقایسه آسانسور های گیرلس و گیربکس نشان می دهد که موتور های گیرلس نیاز به هیچ گونه فلایولی ندارند اما این نیاز در موتور های گیربکس به چشم می خورد. به طور کلی با توجه به مواردی که در رابطه با مقایسه آسانسور های گیرلس و گیربکس و عملکرد هر یک بیان شد می توان گفت که برای آسانسور هایی که سرعت بیشتر از ۲.۵ متر بر ثانیه دارند، بهتر است از آسانسور های گیرلس استفاده کرد. البته این مورد را می توان با توجه به نوع استفاده در محل مورد نظر نیز تعیین کرد. برای مثال در مسیر هایی که پر رفت و آمد باشد مانند مکان های اداری بهتر است از آسانسور گیرلس استفاده کرد و یا در مکان های خصوصی مانند ساختمان های مسکونی که رفت و آمد پایین می باشد می توان از آسانسور گیربکس استفاده نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *