آسانسور
صنعت آسانسور

خط مشی آسانسور های سازگار با محیط زیست

خط مشی آسانسور های سازگار با محیط زیست

انتظار می رود تقاضا برای انرژی طی ۱۵ سال آینده ۲۰ تا ۳۵ درصد افزایش یابد که تقریباً دو سوم این مقدار توسط شهرها مصرف می شود. ساختمان مهمترین مصرف کننده انرژی شهری است و بنابراین مهمترین موردی است که باید برای کاهش مصرف انرژی مورد توجه قرار گیرد. با در نظر گرفتن این واقعیت ها ، ساختمانها به هدفی آشکار برای شهرهایی تبدیل شده اند که قصد دارند تولید کربن آلاینده خود را کاهش دهند. برای این منظور ، فن آوری های جدید و خلاقانه ای در حال رشد هستند که به افزایش بهره وری انرژی ساختمان کمک می کنند. یکی از این فناوری های جدید که بصورت موفقیت آمیزی باعث کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها شده و به تلاش شهرها در کاهش سرانه مصرف انرژی کمک می کند ، استفاده از آسانسور های دوستدار محیط زیست می باشد .

معرفی آسانسورهای سازگار با محیط زیست نقش عمده ای در رشد بازار ساختمان های سبز ( دوستدار محیط زیست ) داشته است. این آسانسورها با استفاده از انرژی بسیار کمتری کار می کنند و برای نصب به فضای بسیار کمتری نیاز دارند. به همین ترتیب ، چندین استراتژی سبز برای مدرن سازی زیست محیطی آسانسورهای سنتی موجود ، وجود دارد . این بازسازی ها ممکن است به اندازه نصب آسانسور سبز مفید نباشند اما قطعاً تفاوت چشمگیری ایجاد می کنند.

امروزه ، فناوری های احیا تقریباً در تمام ساختمان های موجود قابل اجرا است. یکی از این نمونه ها ،آسانسورهای تازه ساخته شده برج تلویزیونی نمادین برلین است. این آسانسورها بصورت سفارشی و متناسب ساخته شده اند که از سیاست های حفاظتی دقیق این مکان دیدنی آلمان پیروی می کنند. مثال دیگر ، فرودگاه بزرگ ایالات متحده است که با همکاری شرکت ThyssenKrupp Elevator توانسته است پله برقی خود را با تجهیز به جدیدترین فناوری بهینه انرژی ، مدرن سازی کند.

ویژگی ها و استراتژی های اصلی استفاده شده توسط آسانسورهای سبز که در آسانسورهای سنتی وجود ندارد عبارتند از:

• درایوهای احیا کننده(Regenerative Drives ) :
اینها یکی از مهمترین نوآوریها در جدیدترین فناوری آسانسور با بهره وری انرژی است. این یک واقعیت شناخته شده است که وقتی آسانسور با تحمل یک بار سبک بالا می رود و سپس با یک بار سنگین پایین می آید ، سیستم بیش از حد معمول انرژی مصرف می کند. این نیرو به صورت گرما در آسانسورهای سنتی اتلاف می شود و مقدار قابل توجهی انرژی را هدر می دهد . برای رفع این مشکل ، درایوهای احیا کننده معرفی شده است .

این درایوها گرمای تولید شده توسط آسانسورها هنگام کار را گرفته و آن را به انرژی قابل استفاده مجدد تبدیل می کنند . برای بلند کردن کابین ، نیرو در موتور آسانسور تولید می شود و سپس نیروی چرخشی بالابرنده را بر روی گودال آسانسور و ریل آن ایجاد می کند و کابین را به سمت بالا حرکت می دهد. وقتی کابین به سمت پایین حرکت می کند ، موتور به عنوان مولد نیرو عمل می کند. این نیروگاه توان مکانیکی را به برق تبدیل کرده و جریان را دوباره به شبکه الکتریکی پمپاژ می کند ، جایی که این انرژی می تواند مجددا توسط آسانسورها یا جریان های الکتریکی دیگر مورد استفاده قرار گیرد

به این ترتیب درایوهای احیا کننده باعث صرفه جویی در انرژی شده و مصرف کلی انرژی را کاهش می دهند. که در غیر این صورت این انرژی ها هدر داده می شوند .

• نرم افزار کنترل مقصد(Destination Control Software ) :
این ویژگی برای آسانسورهای نصب شده در آسمان خراش ها بیشترین کاربرد را دارد. نرم افزار کنترل مقصد برای اولین بار توسط Schindler Elevator Corp . برای افزایش توانایی کاربران در جابجایی کارآمد ، ارائه شد .

از آنجا که در ساختمان های بلند مرتبه چندین طبقه وجود دارد ، نرم افزار کنترل مقصد ، مسافران را با توجه به طبقه مقصد آنها به صورت گروهی سازمان می دهد. به عنوان مثال ، آسانسورهای مجهز به نرم افزار کنترل مقصد برای افراد مختلف در همه طبقات متوقف نمی شوند. در عوض ، همه مسافرانی را که طبقه مقصد آنها یکسان است در یک سفر گروه بندی می کنند. با نزدیک شدن به آسانسورها ، افراد می توانند از طریق کد کلیدی ، نشان شناسه شرکت یا سایر وسایل مشابه وارد طبقه مقصد شوند . براساس مبانی این اطلاعات ، مسافران به گروه ها تقسیم می شوند و به کابین های مختلف آسانسور اختصاص می یابند. این سیستم راحتی مسافران را فراهم نموده و همچنین باعث کاهش انرژی هدر رفته می شود. این نرم افزار بطور قابل توجهی زمان انتظار کاربران را کاهش می دهد و ظرفیت حمل آسانسور را تا ۳۰ درصد افزایش می دهد.

• گزینه های مقاوم سازی سازگار با محیط زیست Environment Friendly Retrofitting) :(Options این یکی از اصلی ترین استراتژی های سبز است که امروزه بیشتر شرکت های معروف آسانسور از آن استفاده می کنند. این استراتژی شامل جایگزینی چراغهای پرمصرف فعلی با LED ، نصب سنسور خاموش کننده چراغ ها در صورت عدم استفاده از کابین آسانسور ، مدرن سازی و ایجاد کنترل کننده های مستقر در میکرو پردازنده ها ، استفاده از روغنهای شفاف به جای مایعات بر پایه نفت برای آسانسورهای هیدرولیکی و جایگزین کردن کنترل کننده های DC با کنترل کننده های AC می باشد .

جایگزینی چراغ های رشته ای با چراغ های LED یکی از ساده ترین و در عین حال مفیدترین استراتژی های نوسازی سبز است. این تنها ۴ درصد از انرژی مورد استفاده لامپ های رشته ای را مصرف می کند. به همین ترتیب ، کنترل کننده های متناوب و کنترل کننده های مبتنی بر ریزپردازنده انتخابی بسیار کم مصرف هستند . انتخاب اولیه آنها ممکن است کمی هزینه بر باشد اما در دراز مدت پس انداز کلی را افزایش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *