بیمه آسانسور سامان
صنعت آسانسور

آشنایی با بیمه آسانسور

بیمه آسانسور

بیمه آسانسور امری بسیار مهم است. امروزه، شهر ها بیشتر از گذشته گسترش یافته اند و به دنبال آن، شاهد افزایش ساخت و ساز ساختمان های چند طبقه هستیم. استفاده از آسانسور برای عبور و مرور در این ساختمان ها امری اجتناب ناپذیر است. در نتیجه افزایش آمار استفاده از این وسیله امری بدیعی محسوب می شود. تمامی دستاورد های بشر، در کنار داشتن مزایا، معایبی نیز دارند. آسانسورها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و ممکن است باعث ایجاد خسارت شوند. در نتیجه داشتن بیمه برای این وسیله ضروری است.

گاهی آسانسورهایی که به طور روزمره از آنان استفاده می کنیم، دچار مشکلات و نقص هایی می شوند و ناخواسته باعث به وجود آمدن آسیب های جسمی به افرادی که از آسانسور استفاده می کنند می گردد. در این موارد بیمه می تواند به کمک شما بیاید. بدین معنا که اگر فردی در حین استفاده از آسانسور دچار مشکلی شود و آسیب ببینید، و مقصر شناخته شده، شرکت های مسئول نگهداری و سرویس آسانسور و یا کارفرما و مدیر ساختمان ها باشند، بیمه از جانب آنان(شخص یا سازمانی که بیمه آسانسور را خریداری نموده) به فرد آسیب دیده خسارت را پرداخت می کند.

بیمه آسانسور

بیمه آسانسور به زبان ساده

بیمه آسانسور چه وظیفه ای دارد؟

اگر خساراتی مانند نقص عضو و فوت افراد پیش بیاید، بیمه آسانسور هیچگاه و به هیچ صورت نمی تواند این خسارات را به نحو کامل جبران کند. کاری که بیمه در این زمینه انجام می دهد، این است که حق و حقوق فرد آسیب دیده را در سریعترین زمان پرداخت کرده و خود او و خانواده ی فرد آسیب دیده را یاری می کند. فراموش نکنید که رخ دادن چنین حوادثی از نظر جسمی و روحی تاثیر بسیار ناگواری بر روی فرد آسیب دیده و خانواده ی او می گذارد. در این شرایط بیمه می تواند نقش بزرگی در کاهش تنش های موجود داشته باشد.

 

بیمه کننده ی آسانسور

یک آسانسور تا زمانی که به مرحله ی بهره برداری برسد، مسیر زیادی را طی می کند. اگر آسیبی به فردی در حین استفاده از آسانسور وارد شود، تمامی افرادی که در مراحل تولید و نصب و بازرسی آسانسور دخیل هستند، در این مسئله نیز نقش دارد. هنگامی که به فردی آسیبی می رسد، در مراحل بررسی حادثه در دادگاه،  پس از تعیین میزان خسارت پرداختی، تمامی افراد دست اندر کار( نصب آسانسور، تولید قطعات مختلف در آسانسور، مالکین و پیمانکاران)، بر اساس رای دادگاه و درصد تقسیم شده در حکم، ملزم به پرداخت سهم خود به فرد آسیب دیده هستند. در نتیجه هر کدام از افرادی که در این روند ساخت، نصب، نگهداری و … آسانسور نقش دارند، در پرداخت خسارت نیز دخیل هستند. اگر هر یک از افراد حقوقی یا حقیقی نامبرده، بیمه داشته باشند، بیمه آسانسور از جانب آنان خسارت را به فرد آسیب دیده پرداخت می کند. بر این اساس  برای تمامی افراد دخیل در این روند، وجود بیمه آسانسور لازم و ضروری است تا در صورت رخ دادن هر گونه اتفاق، توانایی پرداخت خسارت تعیین شده از جانب دادگاه را داشته باشند. لازم به ذکر است هر شخص باید جداگانه به بیمه کردن خود اقدام نماید. هیچ ارتباطی میان افراد حقیقی و حقوقی برای پرداخت خسارت وجود ندارد.)

بیمه آسانسور چیست

بیمه آسانسور چیست؟

اطمینان از وجود بیمه آسانسور

در واحد های مسکونی، بهتر آن است که مدیر ساختمان به بررسی وضعیت آسانسور پرداخته و از بیمه آسانسور مطمئن شود تا مشکلی پیش نیاید. بدین جهت لازم است مدیر ساختمان به بررسی مواردی مانند؛ دریافت گواهی استاندارد آسانسور پس از اتمام ساخت ساختمان، اطمینان حاصل کردن از وجود قرارداد با یک شرکت نگهداری و سرویس آسانسور(این شرکت ها باید مجوز های مربوطه را دارا باشند و ترجیحا عضو سندیکای آسانسور نیز باشند)، بپردازد. در صورت عدم وجود بیمه آسانسور، بهتر است مدیران ساختمان ها به نمایندگی از تمامی مالکین اقدام به خرید بیمه کرده و همچنین مراحل مربوط به اخذ استاندارد ادواری را نیز به انجام برسانند.

 

 هزینه ی بیمه آسانسور

این هزینه هیچگاه ثابت نخواهد بود و از ساختمانی به ساختمان دیگر متفاوت است. میزان هزینه ای که برای بیمه آسانسور نیاز می باشد بسته به عواملی مانند؛ تعداد آسانسور ها، ظرفیت آسانسور ها، تعداد طبقاتی که آسانسور در آنها توقف می کند ،نوع و کارکرد هر آسانسور، تعهدات شخص خریدار بیمه و … متفاوت خواهد بود. بیمه آسانسور یکی از زیر مجموعه های بیمه نامه مسئولیت می باشد.

بیمه ی انواع آسانسور

بیمه ی انواع آسانسور

نکاتی در مورد بیمه آسانسور

برخی موارد در بعضی از شرکت های بیمه کننده ی آسانسور ممکن است باعث شود هزینه ی بیشتری بپردازید. چند مورد در زیر بیان شده است:

– بدون درب بودن کابین آسانسور باعث افزایش نرخ بیمه می شود.

– اگر تعداد طبقاتی که آسانسور در آنها توقف می کند بیشتر از ده طبقه باشند.

بیمه آسانسور برای آسانسور های ساختمان های تجاری یا اداری باشد.

– اگر چندین مورد از موارد بالا به صورت همزمان درباره ی یک آسانسور صدق کند، درصدی به مبلغ کل بیمه، اضافه خواهد شد.

 

برای دریافت بیمه آسانسور، نیاز است که فرد متقاضی(برای مثال مدیر ساختمان)، مشخصات جامع و کامل آسانسور( شامل نوع موتور، اجزا تشکیل دهنده، نوع ترمز آسانسور، ظرفیت آسانسور، تعداد طبقاتی که آسانسور در آن ها توقف می کند، مواردی که متقاضی بیمه قصد پوشش آنها را دارد و …) را به شرکت بیمه گذار اطلاع دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *