اهمیت بازرسی آسانسور
آموزش, صنعت آسانسور

اهمیت بازرسی آسانسور

اهمیت و نقش باز رسی آسانسور

از آنجایی که آسانسور وسیله ای کاربردی است و افراد زیادی در هر گروه سنی به صورت روزانه برای انجام امور کاری یا موارد دیگر از آن استفاده میکنند، بررسی این وسیله برای حصول اطمینان از سالم بودن آن، امری ضروری می باشد. اهمیت بازرسی آسانسور را زمانی متوجه خواهید شد که بدانید دریافت گواهی پایان کار برای یک ساختمان، بدون انجام بازرسی آسانسور توسط مراکز مربوطه و دریافت گواهی استاندارد آسانسور ممکن نمی باشد. بازرسی آسانسور ها باید توسط افراد تعلیم دیده و متخصص انجام شود تا از سلامت و امنیت کامل آسانسور اطمینان پیدا کرد.

قبل از تشکیل سندیکای آسانسور، بازرسی آسانسور ها توسط افرادی که از جانب شرکت های فروشنده فرستاده می شدند، انجام می شد. این بازرسی هیچ گاه کامل نبود و مشکلاتی نیز داشت. در این وضعیت ممکن بود کارفرمایان با بازرسان شرکت ها مشکل و اختلافاتی پیدا کنند. همچنین پس از بازرسی نهایی، شرکت نصاب آسانسور به مدت زمان یک سال متعهد بود تا مسئولیت بازرسی و سرویس آسانسور را نیز بپذیرد. چنانچه در این مدت مشکل یا نقصی در آسانسور به وجود می آمد، شرکت های نصاب باید برای رفع آن مشکل حضور پیدا می کردند.

گاهی کارفرمایان و شرکت های نصاب آسانسور، بر سر خرابی و مشکلات آسانسور و یا دلایل متفاوت دیگر با یکدیگر اختلافاتی پیدا می کردند که به دلیل عدم وجود مرجع قانونی، قوانین مشخص و دستورالعمل های از پیش تعیین شده، این اختلافات راه به جایی نمی بردند و باعث ایجاد بی نظمی شدیدی می شدند.

اما پس از تشکیل سندیکا و وضع قوانین یکپارچه تر در این زمینه، بررسی آسانسور ها نظم و سازمان بیشتری پیدا کرد. در صورتی که بازرسی آسانسور توسط افراد متخصص که زیر نظر سندیکای آسانسور هستند، انجام نشود، به عنوان کارفرما این اجازه را نخواهید داشت که از آسانسور ساختمان خود استفاده کنید. امور بازرسی آسانسور پس از تشکیل سندیکا، نظم بیشتری یافت و شرکت های آسانسور عضو سندیکا، موظف به پیروی کامل از قوانین و دستورالعمل های واضح آن در تمامی زمینه های مرتبط با آسانسور می باشند.

 

چه مواردی در بازرسی آسانسور بررسی می شوند؟

آگاهی داشتن از این که در بازرسی آسانسور چه مواردی بررسی و بازبینی می شوند، میتواند به شما در دستیابی به استاندارد آسانسور کمک کند. اگر در هر یک از موارد نامبرده در زیر، نقص و ایرادی وجود داشته باشد، بازرس مربوطه آن مورد را اطلاع رسانی کرده و شما می توانید پس از رفع مشکل، جهت بازرسی مجدد و اخذ استاندارد لازم اقدام نمایید. مواردی که در بازرسی بررسی می شوند عبارتند از:

بازرسی موتور آسانسور

بازرسی موتور آسانسور

  • موارد مرتبط به کابین آسانسور در بازرسی آسانسور: تست های مربوط به میکروسوئیچ، سیم ارت کابین، کفش های کابین، کمان درب باز کن، تست اتصال کابل و انواع سیم ها در کابین، تست کلید قارچی برای توقف، تست روغن دان ها در ریل های کابین، تست شستی، تست حرکت باز شدن و حرکت بسته شدن درب کابین(درب بی صدا باشد و در هنگام باز و بسته شدن با کندی و گیر کردن مواجه نشود)، تست میزان فاصله بین کابین با درب های هر طبقه، تست عملکرد درست زنگ اضطراری، تست سلامت دیواره ها، سقف و سایر قسمت های کابین و تست تناسب نور و روشنایی کابین، تست سینی انتهای کابین، بررسی پلاک ظرفیت حمل آسانسور، بررسی تطابق داشتن نمراتور با شستی کابین، بررسی عدم کثیفی و آلوده بودن کابین، بررسی تراز بودن طبقات و…
  • موارد مرتبط با چاه در بازرسی آسانسور: تست های مرتبط با میکروسوئیچ فلکه ی موجود در انتهای چاه، تست عملکرد صحیح درب های لولا دار، چک کردن ضد زنگ بودن ساختار های آهنی موجود در چاه، تست عدم وجود ایراد در دیوار ها، بررسی کشش متناسب سیم بکسل در وزنه فلکه موجود در انتهای چاه، تست کنترل رطوبت، تست کلیدهای مرتبط با روشنایی چاه، بررسی جوشکاری ها، بررسی نحوه ی سیم کشی ها، تست و کنترل عدم وجود کابل های متفرقه و یا مسیر های آب و فاضلاب در محیط چاه، کنترل سینی های موجود، کنترل تمامی کفشک ها، تست سربندی، بررسی جان پناه چاه، تست سکوی کابین، سکوی وزنه، بررسی تمیز بودن محیط چاه و عدم وجود هرگونه آلودگی و گرد و غبار، بررسی صفحه گذاری زیر ریل، براکت پایین ریل، تست ضربه گیری کابین و …

  • موارد مرتبط با موتور خانه در بازرسی آسانسور: تست تناسب کشش سیم بکسل فلکه اصلی گیربکس، تست تناسب زاویه میان سیم بکسل و فلکه، تست کارکرد صحیح تمام اجزای سیستم ترمز، تناسب اصطکاک در سیم بکسل، فاصله مناسب میان مسیرهای عبور سیم بکسل و تمامی کابل ها(این میران باید پنج سانتی متر باشد)، چک کردن عدم وجود هرگونه وسیله ی نامربوط و اضافه در موتور خانه، کنترل کارکرد صحیح هواکش موتورخانه، تست مسیر خروج اضطراری موتورخانه، تست تناسب نور موجود، بررسی وجود حفاظ متناسب برای گاورنر، تست عدم لغزنده بودن کف موتورخانه، بررسی پلاک شماره تابلو برق و تابلو کنترل(این موارد باید به سادگی قابل تشخیص باشند)، تست کارکرد صحیح سم مربوط به برق اضطراری، بررسی شماره گذاری های سیم های موجود در تابلو و …
  • موارد مرتبط با موتور گیربکس در بازرسی آسانسور: تست ضد زنگ بودن به ویژه عدم زنگ زدگی شاسی، تست متناسب بودن موتور با ظرفیت کابین آسانسور، تست های کنترل کننده ی لرزش و صدای موتور، تست تراز بودن موتور، کنترل رنگ فلکه ها و…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *